Facebook
Музеите в община Котел

Aкустично изпълнение на колегиум ОСАННА

На 14 април 2021 г. Пантеон на Георги С. Раковски ще представи акустично изпълнение на колегиум ОСАННА.

През 2000 година в София, композиторът Георги Попов и диригентът Елица Христова създават певческа школа и хор, който през годините концертира в различни формации. Колегиум ОСАННА посвещава своите усилия на възстановяването на християнските корени в интерпретацията на старинна и съвременна духовна музика от Изтока и Запада. Вокалните изпълнения на състава се отличават със своето специфично звукоизвличане брегмофония, което е съобразено с особеностите на храмовото пространство.

Елица Христова е родена в Букурещ, Румъния. Доктор по теология - Източно църковно пеене, Магистър по теология и музика. Пианист, хормайстор и диригент развива активна концертна, звукозаписна и педагогическа дейност в различни страни. Понастоящем е преподавател в Консерваторията на Фрозиноне, Италия.

Композиторът Георги Попов е роден в Сливен. След завършване на висшето си музикално образование е преподавател в НУФИ „Филип Кутев“, Котел, а по-късно в НБУ - София. От 1984 работи в театъра и киното като композитор на свободна практика.